Днес

Христо Иванов предположи, че Путин и Ердоган могат да имат компромати с Борисов

Христо Иванов предположи, че Путин и Ердоган могат да имат компромати с Борисов

© Анелия Николова

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов допусна възможността ключови европейски и световни политически фигури да имат компромати на премиера Бойко Борисов. В профила си във „Фейсбук“ той публикува видео, в което коментира интервюто на министър-председателя за германското издание „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг“ от уикенда. Според Иванов в него Борисов е признал за автентични снимките от нощното му шкафче в правителствената резиденция. Какво още казва премиерът в интервюто четете тук.

Лидерът на „Да, България“ не изключи, че „при лекотата на достъп до премиерската спалня“ подобни снимки могат да притежават и „ключови за европейския и световен ред политически фигури“.

„Мислите ли, че Путин няма такива материали за нашия премиер ли? И за когото си поиска друг. Мислите ли, че Ердоган няма такива материали? Това да не би да обяснява защо премиерът си чупи краката да строи с такава скорост „Турски поток“, добави Иванов.

Според него България няма национална сигурност, като тя била заместена „от една огромна черна дупка, в която съществува режим за няколко души, които могат да си правят каквото поискат“. Той уточни, че „Демократична България“ ще подаде сигнал до Националната служба за охрана с искане за проверка на дейността ѝ по охраната на премиера, както и сигнал до прокуратурата, която да провери всички обстоятелства, посочени от Борисов в интервюто.