Любопитно

COVID-19: Състоянието на Берлускони се влошило

С ъстоянието на 84-годишния бивш италиански премиер Силвио Берлускони се е влошило след прекараното през септември заболяване, предизвикано от коронавирус. Това съобщи единият от адвокатите му Федерико Чекони, цитиран от БГНЕС.

Лекарите му препоръчват пълен покой, никакво придвижване и никаква работа, обясни той.

Силвио Берлускони е с коронавирус

Силвио Берлускони е настанен в болница

Берлускони: Това беше най-опасното в живота ми

В същото време говорителят на Берлускони заяви пред ТАСС, че състоянието на бившия министър-председател е задоволително, но се нуждае от „няколко дни почивка“.

В началото на септември на политика беше поставена диагноза двустранна пневмония и лекарите решиха да го хоспитализират. 

Кога идва първата ваксина у нас

На 14 септември Берлускони беше изписан от болницата и призна, че в някакъв момент се почувствал зле и е изпитал страх за живота си.

В Милано и в други градове на Италия са в ход процеси по делото „Руби-тер“. Берлускони, адвокатите му и още няколко човека са обвинени в подкуп на свидетели по шумен процес за използване на услуги от непълнолетни проститутки от страна на политици. През 2014 г. бившият премиер беше оправдан, но следствието подозира, че свидетелки по делото са дали неверни показания.

Нова мярка: Границите се затварят, кой може да влезе в България

След края на разследването в различни градове, в които живеят обвинените в лъжесвидетелство, започнаха отделни процеси. 

Очаква се съдилищата в Милано и Сиена да се произнесат, но решението се отлага заради ситуацията с пандемията.