Днес

Цитат на деня: Не случихме нито на президент, нито на опозиция

Цитат на деня: Не случихме нито на президент, нито на опозиция

© Надежда Чипева, Капитал

p:first-of-type::first-letter { float: none; font-size: 17px; line-height: 1.42em; padding: 0; } ]]> Не случихме нито на президент, нито на опозиция.

Това каза пред БНТ зам.-председателят на парламента и лидер на НФСБ Валери Симеонов. Повод за коментара му станаха действия на депутати на БСП, които отказваха да носят маски в Народното събрание, както и изказвания на държавния глава Румен Радев за коронавируса. Според Симеонов опозицията в лицето на БСП присъства в Народното събрание „само да критикува всяка дреболия и да пречи, но не е предложила нищо смислено“. Румен Радев пък бил „един невзрачен човек, попаднал в президентството от държавна служба“, където по цял ден получавал команди.

Валери Симеонов добави, че Бургас може да премине на воден режим, а да се избегне това е нужно да се извърши спешно изграждане на водопровод от язовирите „Ахелой“ и „Порой“. Той похвали екоминистърът Емил Димитров, който е от квотата на „Обединени патриоти“, за поисканата от депутатите помощ за решаването на проблема.

„Това беше спонтанния вик на човек, който иска да си свърши работата, но не получава подкрепа от никого. Емил Димитров е един от рядко отговорните министри, който иска да си свърши работата. Рискът от водна криза остава“, каза още Симеонов.