Днес

Кратки новини: ЧЕЗ преустановява планираните прекъсвания на тока по празниците

Кратки новини: ЧЕЗ преустановява планираните прекъсвания на тока по празниците

© Юлия Лазарова

p:first-of-type::first-letter { float: none; font-size: 17px; line-height: 1.42em; padding: 0; } ]]> „Кратки новини“ е рубрика на „Дневник“, в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.

ЧЕЗ преустановява планираните прекъсвания на тока по празниците

„ЧЕЗ Разпределение“ ще преустанови планираните прекъсвания на електрозахранването за периода от 19 декември до 5 януари, за да не бъдат смущавани хората по време на празниците, съобщиха от електроразпределителното дружество. За най-натоварените за мрежата дни – 24 и 31 декември, компанията е създала специален график за дежурства и ще реагира незабавно при нужда.

Екоминистърът разпореди да се осигурят алтернативни водоизточници в Търговище

В най-кратки срокове да бъдат осигурени алтернативни водоизточници за питейно-битови нужди в област Търговище, където редица населени места от десетилетия са на воден режим. Това е разпоредил министърът на околната среда Емил Димитров на институциите, които отговарят за управлението на водите. На работна среща е обсъдена възможността в най-кратки срокове да започнат проектни работи за осигуряване на вода за населените места, които са на воден режим от десетилетия. Вече е изградено съоръжение за промишлено водоснабдяване, чрез което се осигурява дейността на стъкларските заводи в града, като по този начин се освобождава голям воден ресурс от язовир „Тича“, който да се използва за задоволяване питейно-битовите нужди на гражданите на общините Търговище, Шумен и Велики Преслав, както и за напояване на земеделските култури.