Любопитно

Рапърът Играта минал през ада в битката с COVID-19

Е дин от най-популярните рапъри у нас – Ивайло Иванов-Играта се възстановява вече втори месец, след като бе заразен с коронавирус.

С коварната болест е трябвало да се справи и неговата приятелка Марияна. 

Приеха Национален план за готовност при пандемия

Играта разказа, че е трябвало да мине през ада в полседните месеци, а престоят му в болница е бил меко казано изпитание. 

„Благодаря на приятелката ми, че беше до мен през цялото време. Тя го караше по-леко, докато аз имах 5 дни, в които ми се губеха моменти. Температурата ми не спадаше. Изпадах в тежка депресия. Постоянно се опитвах да помириша някакви неща. Може да звучи смешно, но сега съм благодарен,  когато помирисвам пастата за зъби“, сподели в ефира на „Здравей, България“ Играта. 

COVID-19: 3475 нови случаи при 9 056 PCR теста

Той отбеляза, че няма придружаващи заболявания и тренира редовно. 

„Имам много близки, които спортуват, но въпреки това изкараха много тежко вируса“, коментира Играта.

Оказа се обаче, че рапърът нямал платени здравни осигуровки. Новината предизвика смут в социалните мрежи. Ивайло обясни причината за това.

„Преди 6 месеца исках да си платя здравните осигуровки. Работя в сферата на музиката и имаше фирми, които подадоха неправилно декларации. При моето желание за плащане от НАП ми обясниха, че трябва се свържа с фирмите, за да подадат наново декларациите. От Фирмите пък ми казаха,че искат писмо от НАП. Попаднахме в омагьосан кръг. Успях да ги платя вече и благодаря на хората, които ми помогнаха. Благодаря, че въпреки осигуровките, ме хоспитализираха“, поясни той.

Коронавирус: Математик прогнозира спад на новите случаи у нас

Играта и неговата приятелка споделиха, че са възмутени от отношението на някои от лекарите.

„След като състоянието на Ивайло се влоши, извикахме Спешна помощ. Когато пристигнаха ни се скараха, че сме ги потърсили. На другия ден отново потърсихме лекарска помощ, защото наистина той беше много зле. Приеха го в болница“, разказа приятелката на изпълнителя Марияна Събева.

Д-р Симидчиев обясни има ли повторно заразяване с коронавирус

„Не може в 05.00 ч. сутринта сестрата да дойде при мен и да ми се разкрещи, че абокатът ми се е разместил. Те са нашите ангели и трябва да ни пазят. Не искам любезност, искам отношение“, категоричен бе изпълнителят.