Днес

Холифийлд предизвика Тайсън за "още един танц" на ринга

Холифийлд предизвика Тайсън за "още един танц" на ринга

© Reuters

На 58 години Ивендър Холифийлд предизвика големия си съперник от миналото Майк Тайсън за боксов мач, който да реши дългогодишния спор между двамата американци.

Легендарните боксьори са се срещали два пъти на ринга. В първия двубой Тайсън победи след технически нокаут, а вторият мач през 1997 г. остана в историята с негова дисквалификация, след като той отхапа част от ухото на Холифийлд.

„Без повече оправдания. Тази битка трябва да се състои заради наследството, което сме оставили. В събота каза, че си готов да се биеш с мен, така че подпиши договора и се качи на ринга, Тайсън. Светът чака и сега топката е в твоето поле. Аз съм готов“, каза Холифийлд.

Призивът му идва след демонстративния мач между 54-годишния Тайсън и друга легенда в бокса – Рой Джоунс.

„Екипът ми се опита да осъществи мача и не получихме нищо друго освен оправдания. Сега мога да разбера защо той искаше време за настройване, преди да помисли да се бие с мен. Рой Джоунс беше добър местен опонент за Майк, но битката с мен щеше да е глобално събитие. Единствената битка, която всички искат да видят, е тази между нас“, допълни Холифийлд.

Фотогалерия: 15 години откакто Тайсън отхапа ухото на Холифийлд >