Днес

Борисов поздрави съпартийците си за "високите цели и морални стандарти"

Снимката е от юни тази година, когато Борисов свика целия партиен актив, за да обяснява версиите си за анонимно разпространените снимки от спалнята му.

© БТВ

Снимката е от юни тази година, когато Борисов свика целия партиен актив, за да обяснява версиите си за анонимно разпространените снимки от спалнята му.

Премиерът Бойко Борисов поздрави съпартийците си от ГЕРБ за 14-тата годишнина от създаването на политическата формация, която близо десет година с известни прекъсвания е на власт.

Чрез профила си във „Фейсбук“, той отбеляза: „Задали сме си високи цели и морални стандарти в партията и всеки, който не може или не иска да е на това ниво, си отива. В годините се разделихме със знакови лица за партията. Някои от тези решения не бяха лесни, но бяха правилни. Не можем да правим компромиси с принципите си“

На фона на продължаващите негови обяснения за анонимните снимки с пачки евро и кюлчета злато в спалнята му в резиденция „Бояна“, които пораждат все нови въпроси, Борисов подчертава, че чува доста хули по адрес на партията си, но не си струва да ги коментира. „Тези хули са безпочвени и грозни, но хората са мъдри и виждат резултатите от ежедневната ни работа“, пише Борисов.

Четири месеца преди редовните парламентарни избори Борисов казва, че за ГЕРБ властта никога не е била самоцел и уверява, че „независимо от изхода на вота, държавата ще бъде в добро състояние“. И изрежда: „Без фалирали банки, без рекорден бюджетен дефицит, без спрени евросредства, без блокирани енергийни проекти и международна изолация. А с членство в Банковия съюз, в чакалнята на Еврозоната, със стабилни финанси, с нисък дефицит и външен дълг и с висока оценка за фискалната си политика от всички най-авторитетни международни рейтингови агенции“.

Борисов изрежда споменаваните често напоследък обещания за справяне с последиците от разпространението на коронавируса: „Със социално-икономическите ни мерки трябва да съхраним препитанието на хората, а с идването на ваксината да започнем контраатаката в тази продължителна война за всеки един човешки живот“

„Печели този, който подготвя себе си, а не който разчита противникът да е слаб. Нека продължим да засилваме собствения си екип“, мотивира Борисов съпартийците си за предстоящата предизборна кампания и добавя: „Трябва да сме по-добри, по-мотивирани, да предлагаме решения, да работим“.

Според лидера на ГЕРБ „списъкът с успехите ни само за 14 години е няколко пъти по-дълъг от този на всичките ни опоненти, взети заедно“.