Днес

Кметът на Пловдив потвърди за преговори за руски кандидат-собственик на "Ботев"

Кметът на Пловдив потвърди за преговори за руски кандидат-собственик на "Ботев"

© LAP.BG

Руски инвеститори има сериозни намерения да инвестира в „Ботев“, това обяви кметът на Пловдив Здравко Димитров след проведена среща. Той съобщи, че се е видял с инвеститор, но не споменава неговото име.

„Заедно със заместник-кмета по строителството Пламен Райчев и главния архитект Димитър Ахрянов се срещнахме с кандидата за акциите на „Ботев“, написа Димитров във фейсбук и изрази увереност, че „Ботев“ ще се върне там, където му е мястото.

„Заявени бяха сериозни намерения да се инвестира в „Ботев“. Хората проявиха интерес към базите на клуба и състоянието на детско-юношеската школа, питаха как върви дострояването на стадиона и кога ще бъде готов“, допълни кметът на Пловдив.

В началото на седмицата „Марица“ съобщи, че бизнесменът, който има интерес към „Ботев“ е Антон Зингаревич. Той е на 38 години и за кратко е бил собственик на английския „Рединг“.

„Ботев“ се намира в тежко положение след оттеглянето на бизнесмена Георги Самуилов, който издържаше клуба. По-късно се появиха проблеми и с новото ръководство, а в момента клубът се издържа от дарения на феновете си.

Всичко това се случва, след като държавата отдели 25 милиона лева за довършване на стадион „Христо Ботев“.