Политика

Полицай от Враца спаси скочила в Дунав край Белене млада женаРаботещ в районното управление на АЕЦ „Козлодуй“ полицай скочил в ледените води на Дунав, за да спаси млада жена от самоубийство. Това станало в Белене, където Момчил Тошков и негови колеги били командировани като охрана на транспорт с гориво.

Във вторник по обед 32-годишният мъж от Враца чакал свой колега пред хотела, в който са настанени. Тогава при тях изтичало момче, което им казало, че млада жена е на брега на Дунав и се готви да скочи в реката, за да се самоубие. Служителите на реда веднага изтичали към мястото, за да помогнат.Младата жена говорила по телефона, като последните й думи били „Нали няма да ме биеш?“, сподели Тошков. След това разстроената жена хвърлила мобилния апарат в реката, след което скочила в ледените води. Момчил Тошков веднага се хвърлил след нея и я извадил от реката, като я спасил от сигурна смърт.

Минути по-късно на мястото пристигнали полиция, линейка и близки на самоубийцата, които я успокоили. Колегите на врачанския полицай от Белене му благодарили за бързата реакция, заради която жената била спасена от сигурна смърт. От врачанската регионална дирекция на полиция определиха постъпката на колегата си като героична и ще го предложат за награда на вътрешния министър.