Днес

Предозиране: Седмокласници преписаха "Под игото" на ръка

Предозиране: Седмокласници преписаха "Под игото" на ръка

© Столична община

p:first-of-type::first-letter { float: none; font-size: 17px; line-height: 1.42em; padding: 0; } ]]> Въображението на читателя често се оказва бедно, за да разтълкува посланията на управляващите, партиите, държавните институции, частни сдружения или пиари. Рубриката на „Дневник“ „Предозиране“ започна със събиране на абсурдите на посланията в хода на предизборната кампания през 2014 г., но продължава и след това с нови сюжети.

Предозиране: Седмокласници преписаха "Под игото" на ръка

© Столична община

Седмокласници от столичното 5 ОУ „Иван Вазов“ са преписали на ръка романа на Иван Вазов „Под игото“. Около 100 деца от училището са се включили в „родолюбивото дело“, съобщи Столичната община. Учениците са подарили преписания роман на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Ето и съобщението, публикувано на сайта на общината:

Кметът на София Йорданка Фандъкова получи преписан ръчно романа на Иван Вазов „Под игото“ от учениците от 7-ми клас на 5. Основно училище.

По идея на директора учениците от Основното столично училище, което носи името на Патриарха на българската литература, са направили ръчно препис на романа „Под игото“.

Кметът Фандъкова поздрави директора и децата, които с много старание са направили преписа.

За един учебен срок около 100 деца от училището са се включили в родолюбивото дело.

През 2021 г. столичното училище навършва 100 години от основаването си и инициативата е една от проявите, посветени на годишнината. На фасадата на училището са изписани стихове на Вазов. Планират се и други творчески изяви на възпитаниците на 5. Основно училище.