Днес

С надежди за възход ЦСКА и "Лудогорец" очакват изпитанията си в Европа

ЦСКА гостува на "Клуж", като в първия мач червените загубиха с 0:2 от румънците

© LAP.BG

ЦСКА гостува на „Клуж“, като в първия мач червените загубиха с 0:2 от румънците

С надежди за положителна промяна и първи победи ЦСКА и „Лудогорец“ се насочват към предпоследните си мачове в групите на Лига Европа. На двата отбора предстоят гостувания в Румъния и Белгия.

„Лудогорец“ среща „Антверп“ в 19.55 ч., докато от 22 ч. ЦСКА излиза срещу „Клуж“. И двата мача ще бъдат излъчени по БНТ1.

ЦСКА е единственият отбор, който все още няма вкаран гол от началото на груповата фаза. Червените спечелиха точка при гостуването на „Рома“ в Рим, но загубиха другите си мачове.

Преди мача с „Клуж“ треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович заяви, че отборът тръгва с желание да покаже хубава игра и да постигне добър резултат. Наскоро специалистът посочи, че разполага с необходимите футболисти, за да приложи любимата си тактика.

„Ще играем с голямо желание да се покажем на добро ниво и да спечелим точки. Това винаги ни е цел. Съжалявам, че не е възможно нещо повече. Всеки един мач трябва да се играе с голямо желание. Ние сме ЦСКА, най-големият отбор в България. Играчите трябва да знаят каква отговорност е това и винаги да сме готови да го покажем на терена“, каза Акрапович в навечерието на мача.

"Лудогорец" ще търси поправителен срещу "Антверп" след обрата на старта

© LAP.BG

„Лудогорец“ ще търси поправителен срещу „Антверп“ след обрата на старта

„Лудогорец“ също изпитва проблеми в Лига Европа, като тимът от Разград допусна поражения и в четирите си мача. Най-тежка беше загубата с 0:4 при гостуването на „Тотнъм“ в миналия кръг, като българският шампион нямаше удар към вратата на англичаните.

Големият проблем за „Лудогорец“ беше излизането от ритъм заради поставянето под карантина на голяма част от футболистите. Сега в клуба гледат с повече оптимизъм към предстоящите мачове, тъй като Станислав Генчев може разчита на почти пълен състав след вълната от заразени и контузени.

„Мисля, че отборът ще покаже съвсем различно лице в този мач и ако късметът е на наша страна, се надявам да постигнем победа. По-важното е отборът да напипа верния ритъм. Това е най-важната задача в момента“, каза изпълнителният директор на „Лудогорец“ Ангел Петричев преди гостуването на „Аптверп“.