Любопитно

Русия: В България се разполагат нападателни оръжия. Какво отговорихме

П ремиерът Бойко Борисов коментира днес пред журналисти твърденията за оръжия в България, с които се подготвя удар по държави около Черно море. Москва е загрижена от интензивната военна активност на НАТО в Черно море, считайки че тези действия на алианса подкопават регионалната стабилност, заяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС. По думите й на територията на България и Румъния се разполагат нападателни оръжия, по време на ученията се разработват сценарии, които предполагат и предвиждат удари, включително на руска територия.

„Единственото, което България прави, различно от годините досега, е да модернизира летищата си, което правят всички държави“, заяви министър-председателят Бойко Борисов.

Единственото, което се прави различно в България в последните месеци, е да се подновяват самолетите, което всички знаете, механизираната техника, корабите, които са планирани от много години, каза още той. Нашият флот е в окаяно състояние и затова е необходимо да ги сложим новите кораби във въоръжението на Българската армия, добави посочил министър-председателят.

Премиерът Борисов каза още, че модернизирането на пистите, радарите и инсталациите е важно, за да бъдат пригодни за новите самолети F-16 Блок 70, които страната ни закупи.

България не участва в никакви сценарии за нападение срещу която и да е държава, заявиха в петък от МВнР. От външно ни министерство нарекоха твърденията на Захарова необосновани.

МВнР на Русия: Москва е обезпокоена от нарастването на активността на НАТО в България и Румъния

Русия атакува България, Захарова: Направихте шоу