Любопитно

Възможно ли е Борисов да управлява четвърти мандат – отговорът на Тома Биков от ГЕРБ

К ой ще бъде премиер след изборите – този разговор е рано да се води още, не съм склонен да отхвърлям всеки вариант, включително при определени обстоятелства да станем свидетели на четвърти мандат на управление на Борисов, каза депутатът от ГЕРБ Тома Биков в интервю за „Неделята на Нова“.

Борисов носи отговорността за управлението на държавата в тези тежки времена не само у нас. Достойно за уважение е, че не се отказа, каза Биков в отговор на въпрос за какво трябва да бъде похвален премиерът.

Запитан дали високата смъртност от Covid-19 у нас ще се отрази на резултатите от изборите, Биков каза, че вероятно това ще бъде и част от предизборната кампания. Тези три месеца в сегашната ситуация се равняват на години, допълни той. Според депутата от ГЕРБ кризата с коронавируса няма да доведе до социални протести, но това не означава, че хората ще преминат леко през тази криза.

Биков е категоричен, че няма революционна ситуация в страната през последната година, но българското общество е дълбоко разделено. Протестите през лятото са показателни, това бяха протести на центъра, които останаха неразбрани от периферията, а ГЕРБ е партия, която защитава хората, които са в периферията, хората, които са избрали да живеят в България, каза Тома Биков и допълни, че целта на ГЕРБ не е да противопоставя хората.

Запитан защо от критик на Борисов се превърна в негов защитник и защо е преминал от партията на Миглена Кунева и Реформаторския блок към ГЕРБ, Тома Биков каза, че вероятно е допускал много грешки, но не смята това за грешка. С Борисов се запознах след 2013 г., когато и двамата бяхме в опозиция на Орешарски. Ако това, че съм в ГЕРБ се смята за безпринципно, това означава, че принципното е сега да съм при Мая Манолова, където са бившите му съпартийци, не съжалявам, че съм при Борисов, каза Биков.

Тома Биков: Ние сме единствената партия без номенклатура