Политика

Д-р Брънзалов: Който и да произвежда ваксина в момента, ще има проблемиД-р Николай Брънзалов е убеден, че със здрава работа може да преодолеем кризата от COVID-19. Той е категоричен, че лекарите на първа линия трябва да са и първите имунизирани, каза в ефира на Нова тв. Освен това ще се наложи да проверят и кои от докторите искат да се ваксинират доброволно.

Той даде пример, че хората са положително настроени. 9 от 10-те му пациенти, които посетили кабинета му, в деня, когато обявиха ваксината, са искали да се ваксинират. Това малко изненадало лекарят.„Който и да произвежда ваксина в момента, ще има проблеми“, казва Брънзалов. „Ние сме готови за това предизвикателство“, отвърна той на въпроса дали ще има проблем за личните лекари, които нямат необходимите хладилници за запазване на ваксините.

Те ще започнат ваксинацията от рисковите групи. „Ние знаем кой ще се отзове и кой трябва да убедим да я направи“, казва Брънзалов. „Нашите пациенти ни вярват. Ако те не са удовлетворени, отиват при друг. Нека не се филмираме с някакви чипове“, призовава докторът. Уточнява, че ваксината е напълно безопасна и дори предложи на него да му бъде направена такава в студиото на Нова тв.