Любопитно

Костадин Ангелов: Рано е да се говори за отваряне на всичко

З дравният министър Костадин Ангелов каза, че е рано да се говори за отваряне на всичко. Отговорът му дойде като отговор на въпрос от журналистите.

„Очакваме да видим резултатите от затварянето точно в седмицата, която започва от 14“, допълни той. 

Министър Ангелов даде брифинг след среща на директорите на РЗИ-тата и останалите здравни експерти, които сформират новия оперативен щаб по ваксинацията дадоха брифинг за Националния план за разпространение на медикаментите.

„Разговаряхме с премиера и на база числата, с които разполагаме, имаме готовност да отворим детските градини и яслите. Това ще бъде първата мярка и ние сме готови да я въведем още от понеделник“, добави министърът. 

„До четвъртък директорите на шестте РЗИ-та, отговарящи за организацията по ваксинирането срещу COVID-19, трябва да изготвят списъците на желаещите да се ваксинират медици„, каза още Костадин Ангелов.

Лекарите са първата група според националния план за ваксинация, който беше приет миналата седмица.

Проф. Ангелов посочи, че е разпоредил проверки след образувалите се опашки в големи вериги магазини. Поясни, че вече има наложени санкции.

Директорите на шестте РЗИ-та обсъдиха днес подготовката на страната за предстоящата кампания по ваксиниране с министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов и председателя на Националния ваксинационен щаб проф. д-р Красимир Гигов.

Миналата седмица от брифинг на здравните власти стана ясно, че е приет Националният план за ваксинация срещу COVID-19. Той ще се извършва в пет основни фази. Страната ни е разделена на шест области за имунизация, всяка с отделен отговорник от местната РЗИ.

Министър Ангелов посочи още, че е разпоредил проверки след образувалите се опашки в големи вериги магазини. Поясни, че вече има наложени санкции.

Относно предстоящите парламентарни избори през март, проф. Ангелов разясни, че повече от два месеца работи екип, който има задача да разработи логистиката около вота. 

„Изборите ще се проведат в посочената дата от президента„, каза ресорният министър. 

Борисов каза кога отново отваря всичко

COVID-19: В 6 области няма нито една положителна проба

Проф. Кантарджиев обясни можем ли да се заразим, ако сме с маска

Д-р Маджаров: Това е една от най-големите заплахи за здравето

Проф. Балтов: Това, което се случва с ваксините срещу COVID-19, е революционно

От 8 декември започват да инжектират ваксината на Пфайзер/Бионтех

Д-р Брънзалов за ваксините: „Стига сме се „филмирали“ с конспирации за чипове