Политика

Осиновеният в Атланта Митко от Лом иска необикновен подарък за Коледа15-годишният сирак Митко, който от няколко месеца намери своето семейство зад океана, не може да се пребори с носталгията и моли новите си родители за необичаен подарък за Коледа. Историята на Митко разказа за “24 часа” председателят на Националното сдружение на сираците в България Слави Михайлов.

Отгледаният в Център за настаняване от семеен тип в Лом, след много перипетии, през лятото на 2020 г. Митко е осиновен в Атланта, САЩ. В семейството пристига със закъснение около корона кризата. Живее в красива къща с още няколко осиновени от различни краища на света деца, бащата е пожарникар и успява да се грижи добре за увеличаващото се семейство, споделя Митко със Слави. В страната на неограничените възможности се сбъдва и друга мечта на момчето от Лом – да играе футбол.“Последният път като говорих с него ми разказа, че го е обзела носталгия, липсват му приятелите, децата от Центъра където е отгледан и “Шефката”, както нарича той ръководителката на ЦНСТ”, разказва Слави за медията ни.

Осиновителите му го попитали какъв подарък иска за Коледа. Без да се замисли, Митко отговорил, че желанието му е да помогне и да зарадва с подаръци децата от Центъра.

Много ме зарадва неговото желание да помогне на децата, с които е прекарал детските си години. Благодаря на “Шефката” му за възпитанието, което му е дала. Надявам се повече деца да имат щастлив живот и да намерят своите семейства!

На теб, Митак ти пожелавам да си здрав преди всичко, да намериш истински приятели в Америка и никога да не забравяш откъде си тръгнал. Да бъдеш добър и да помагаш след време на хора в нужда! Такива моменти, като този разговор ми дават увереност, че вървим към по – добро, написа Слави Михайлов в социалните мрежи.