Политика

Търновец на 29 г. е загиналият в катастрофата с три коли на Дъговия мост29-годишен мъж от Велико Търново е загинал при катастрофата край областния град в неделя. Произшествието стана снощи около 19,00 ч. на пътя София – Варна, в района на Дъговия мост във Велико Търново, информира ОДМВР.

По първоначална информация лек автомобил «БМВ», управляван от 29-годишен мъж от В. Търново и пътници на 17 и 25 години, движейки се в посока от В. Търново към Варна е навлязъл в насрещаната лента за движение и странично е ударил лек автомобил «Мини Купър», управляван от 42-годишен мъж от В. Търново, след което челно се е ударил в лек автомобил «Шевролет», управляван от 58-годишен мъж от Стара Загора. В резултат на това водачът на БМВ-то и спътниците му, водачът на шевролета и 57-годишната му съпруга са откарани във великотърновската болница.На път за лечебното заведение водачът на БМВ-то е починал. Останалите пострадали са прегледани и освободени за домашно лечение с охлузвания и натъртвания.

Водачите на Мини купъра и Шевролета са изпробвани за употреба на алкохол, порбите са отрицателни. На тримата водачи са взети кръвни проби за химичен анализ. Причините за произшествието са в процес на изясняване. По случая е започнато досъдебно производство.