Днес

Съдия предизвика расистки скандал в Шампионската лига и спиране на мач

Съдия предизвика расистки скандал в Шампионската лига и спиране на мач

© Reuters

След по-малко от 20 минути игра срещата в Шампионската лига между ПСЖ и „Истанбул Башакшехир“ беше спряна. Това се случи, след като играчите на турския тим напуснаха терена, обвинявайки четвъртия съдия Себастиан Култеску в расизъм.

В 14-ата минута помощник-треньорът на „Истанбул“ Пиер Уебо беше изгонен с червен картон от рефера Овидиу Хацеган.

От турския тим обвиниха четвъртия съдия, че по радиото се обърнал към колегата си с думите „този черният“ за Уебо в обяснението, че трябва да бъде изгонен. Дълго време край страничната линия се водеха спорове, а резервният играч на „Истанбул Башакшехир“ Демба Ба търсеше сметка от Култеску. Това доведе до червен картон и за нападателя.

В крайна сметка след близо 10-минутни спорове играчите на турския отбор решиха да се приберат в съблекалнята, последвани от тези на ПСЖ.

Към момента не е сигурно дали двубоят ще продължи. От турския тим категорично отказват да излязат обратно на терена, ако румънският съдия Култеску под някаква форма е ангажиран със срещата, дори и като видеоасистент арбитър.

Според правилата на УЕФА ПСЖ може да получи и служебна победа 3:0, ако „Истанбул“ откаже да играе. Решение все още няма.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.