Днес

Кратки новини: Полицията разследва стрелба с няколко жертви във Варна

Кратки новини: Полицията разследва стрелба с няколко жертви във Варна

© Юлия Лазарова

p:first-of-type::first-letter { float: none; font-size: 17px; line-height: 1.42em; padding: 0; } ]]> „Кратки новини“ е рубрика на „Дневник“, в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.

Полицията разследва смъртта на няколко души след стрелба във Варна

Няколко души са застреляни в апартамент на първия етаж на блок на улица „Македония “ 105 във Варна. Районът, който е в центъра на града, е отцепен и полицията извършва оглед на местопрестъплението, съобщи БНР. Сигналът е подаден в полицията в ранния следобед, след като са чути изстрели от апартамента. Според първоначалната информация са намерени телата на млади жена и двама мъже след битово престъпление, но се работи по всички версии.

Кабинетът отпусна още 2.5 млн. лв. за църкви и манастири

Министерският съвет отпусна 2,5 млн. лв. за ремонти, реставрация и доизграждане на храмове в страната. Средствата са определени за реставрационни дейности в Бачковския и Троянския манастир, за ремонт на манастира „Св. Йоан Кръстител“ в с. Жабляно, общ. Земен, за храма „Св. Петка“ в Русе, за църквата „Свети Дух“ в с. Бенковски в общ. Кирково. Финансова помощ за ремонтни дейности се предоставя и за сградата на Софийската митрополия, за сградата на Старата митрополия в Ловеч, за укрепване на столичния храм „Св. Ап. Андрей Първозваний“ и за продължаване на строителството на църквите в София – „Св. Стефан“ в Южния парк и „Св. Благовещение“ в кв. „Дружба“ 2. Миналата година по това време бяха отпуснати над 21.4 млн. лв. отново за църкви и манастири.