Политика

Откраднаха пенсията на 89-годишен дядо посред бял ден в София (Видео)Улични камери са заснели номера на колата на крадеца, а хора в социалните мрежи вече се организират да съберат пари на потърпевшия пенсионер

Посред бял ден откраднаха цялата пенсия на 89-годишен дядо на столичната ул. „Гео Милев“. Улични камери са заснели момента на обира както и колата и регистрационния номер на крадеца. На видеото се вижда как за минута сив миниван „Опел“ с рег. номер СВ4235ВС спира до възрастния мъж, който си бърка по джобовете и ги изпразва.  Полицията вече е сигнализирана и работи по случая, казаха от МВР за „24 часа“.За случилото се научихме от потребител във фейсбук с име Дамян Сардарев, който публикува снимки и видео на колата на крадеца и призовава будни граждани да позвънят в полицията, в случай че забележат автомобила.

„Приятели! Преди минути пред офиса на Диди на ул. Гео Милев, водачът на този автомобил е ограбил цялата пенсия на 89-годишен пенсионер. Знам, че много от вас са пред екраните и на работа, но ако случайно го мернете някъде – не се колебайте веднага да сигнализирате на органите на реда! Благодаря ви“, пише той в поста си.

Във фейсбук пък хора вече се организират да съберат пари на пострадалия пенсионер, за да може да посрещне наближаващите коледни празници.