Любопитно

Проф. Богов: Бих си поставил първата ваксина, която ще дойде

П о-строгите мерки, които бяха наложени с цел ограничаване разпространението на коронавируса, бяха адекватни. През месец октомври в „Александровска“ болница са пролежали 37 пациента с COVID-19. За сравнение – през ноември броят им е 297. Преминалите за октомври за 560, а тези за ноември 1560. Към днешна дата поне имаме свободни места в буферните и триажни зони. Това го нямаше преди наложените мерки. Това заяви в студиото на „Здравей, България“ директорът на „Александровска“ болница проф. Борис Богов.

Нови по-строги мерки срещу COVID-19 у нас

По думите му, въпреки отчетеният от здравния министър по-малък натиск върху лечебните заведения и по-малкото нови случаи на коронавирус, ситуацията и към момента остава тежка.

„Дисциплината е основен наш проблем. Видяхме едни снимки от едни магазини, които го доказват. У българина липсва дисциплина“, коментира той.

COVID-19: 3980 са новите случаи, 3412 са излекуваните

Във връзка с ваксините срещу COVID-19

„Ваксината не може да е панацея за спиране на заразата. Това обаче е един голям шанс срещу пандемията. Очакванията са oще през първата седмица на месец януари тя да бъде факт у нас. Хубаво е популярните хора да дадат пример и да се ваксинират“, обясни проф. Богов.

„Бих се ваксинирал с първата ваксина, която ще дойде. Ще има достатъчно количества за всеки, който пожелае да го направи“, категоричен бе той.

Проф. Богов добави, че за екипа му в болницата ваксинирането ще бъде пожелателно. Според него не би било редно никоя компания да задължи персонала си да си постави ваксината.

Възможно ли е ваксината срещу COVID-19 все пак да стане задължителна при пътуване със самолет

Експерт за ваксините: Да вярваме малко повече в науката

Британци получават имунизационна карта срещу ваксиниране

COVID-19 и ваксините, какво предвиждат държавите

Другата епидемия, която се шири във Франция