Политика

Разкриха кои са жертвите на тройната екзекуция във Варна (Снимки)Установена е самоличността на трите трупа, открити днес в апартамент в централната варненска улица „Македония“. Това съобщи преди минути окръжният прокурор на Варна, Красимир Конов.     

Сигналът за жестокото престъпление е подаден от съседи в 10.15 днес, стреснали се от изстрелите. Жертвите са двама мъже и една жена. Според първоначалната информация те са застреляни с картечен пистолет. Съседка разказа, че жилището, в което е станало тройното убийство, е имало наематели. Съседи често подавали сигнали в полицията заради шумните партита в апартамента. Според варненския окръжен прокурор Красимир Конов, самоличността на жертвите е установена.Единият е шведски гражданин с инициал Н. Л. , на 41 години,  другият труп е на криминално проявен варненец на 40 години, третата жертва е 23- годишна жена с инициали Д.П. Назначена е аутопсия. При разбиването и претърсването на жилището са открити и огнестрелно оръжие и боеприпаси, съобщиха още от прокуратурата. Полицаите са намерили автомат и три пистолета – боен и преправени газови. Разпитват се свидетели по случая. Назначена е и балистична експертиза. Стана ясно, че наемател на злополучния апартамент е бил варненецът Д.Г. на 40 години.

Според директора на варненската полиция, комисар Даниел Пашов, варненецът е криминално проявен с регистрация от 2004 година за хулиганство. Според неофициална информация, в момента на престрелката в жилището е имало още двама души, а млада жена е успяла да избяга, скачайки през терасата. Отведена е от екип на „Спешна помощ“. Разследването на случая продължава, разпитват се свидетели, съобщи Конов. Той отказа да коментира дали извършителят е избягал от местопрестъплението. Няма данни да е имало любовни отношения между убитите.

По неофициална информация на „24 часа“ една от водещите версии, по които се работи, е любовен триъгълник. Друга от тях е битово престъпление.