Днес

След скандала ПСЖ и "Истанбул ББ" ще доиграят мача с други съдии

Четвъртият съдия Себастиан Култеску (вляво) се забърка в расистки скандал след коментар за помощник-треньора на "Истанбул ББ" Пиер Уебо (вдясно)

© Reuters

Четвъртият съдия Себастиан Култеску (вляво) се забърка в расистки скандал след коментар за помощник-треньора на „Истанбул ББ“ Пиер Уебо (вдясно)

Мачът от Шампионската лига между ПСЖ и „Истанбул Башакшехир“, който беше прекратен около 15-ата минута заради расистки скандал, ще се доиграе с други съдии. УЕФА взе безпрецедентно решение и срещата ще започне в 19.55 ч., по-малко от 24 часа след напрежението.

„УЕФА е наясно с инцидент по време на мача от Шампионската лига между „Пари сен жермен“ и „Истанбул Башакшехир“ и ще проведе задълбочено разследване. Расизмът и дискриминацията във всичките им форми нямат място във футбола“, пише в съобщението на УЕФА.

Причина за скандала стана коментар на четвъртия съдия Себастиан Култеску. От турския тим обвиниха румънеца, че по радиото се обърнал към главния рефер Овидиу Хацеган с думите „този черният“ (ala negru), за да поясни, че помощник-треньорът на „Истанбул ББ“ Пиер Уебо трябва да бъде изгонен.

Дълго време край страничната линия се водеха спорове, а резервният играч на гостите Демба Ба търсеше сметка от Култеску. Това доведе до червен картон и за нападателя.

Впоследствие футболистите на турския отбор напуснаха терена, а играчите на ПСЖ също се прибраха в съблекалнята.

Мачът има значение единствено за първото място в групата. При победа френският шампион ще завърши на върха в потока пред „Лайпциг“, който отстрани „Манчестър юнайтед“ от турнира.