Любопитно

Най-добре платените знаменитости през 2020 г.

Т ази 2020 година можем да определим като меко казано необичайна. Тя промени начина на живот на всеки един човек на планетата и ни изправи пред сериозни предизвикателства.

Въпреки всички сътресения обаче едно нещо не се променя – богатите си остават богати. А кои спечелиха най-много през тази година? Отговорът дава списание „Форбс” (Forbes).

Включените в тазгодишната класация знаменитости са заработили общо 6.1 млрд. долара преди данъци и такси, като сумата намалява с 200 млн. долара, в сравнение с предходната година.

Дуейн Джонсън
Доходи: 87.5 млн. долара
Дуейн Джонсън – Скалата се превърна в един от най-търсените актьори в Холивуд. Той също така е най-високо платеният актьор в света.

Леброн Джеймс
Доходи: 88.2 млн. долара
Леброн Джеймс подписва 4-годишен договор с Лос Анджелис Лейкърс през 2018 г., който е на стойност 154 млн. долара, според NBC Sports.

Хауърд Стърн
Източник на богатство: Радио
Доходи: 90 млн. долара
Хауърд Стърн е най-добре платеният радио водещ в света. През 2015 г. New York Times информира, че Стърн продължава договора си със SiriusXM за още пет години. По онова време договорът му е на стойност 80 млн. долара.

Неймар
Доходи: 95.5 млн. долара
Футболистът в момента има петгодишен договор с Пари Сен Жермен. Неймар е купен от Барселона, след като парижкият клуб плаща клаузата му за освобождаване на стойност 263 млн. долара.

Тайлър Пери
Доходи: 97 млн. долара
Тайлър Пери е известен актьор и продуцент, но наскоро името му отново попада в медиите, след като става ясно, че предоставя имението си в Лос Анджелис на принц Хари и Меган Маркъл, докато те си търсят постоянно жилище.

Лионел Меси
Доходи: 104 млн. долара
Лионел Меси е един от най-известните спортисти в света. Според Forbes настоящият му договор с Барселона е на стойност над 80 млн. долара годишно.

Кристиано Роналдо
Доходи: 105 млн. долара
Кристиано Роналдо подписва договор с Ювентус за над 100 млн. долара. Той също така има редица рекламни договори с компании, като Tag Heuer, Clear Haircare, и Nike.

Роджър Федерер
Доходи: 106.3 млн. долара
Роджър Федерер е един от най-легендарните тенисисти на всички времена и в момента е най-добре платеният спортист в света.

Кание Уест
Доходи: 170 млн. долара
Кание Уест се прочу като рапър и музикален продуцент, но по-голямата част от неговото състояние идва от неговата марка дрехи Yeezy. През 2019 г. Bank of America оцени Yeezy на 3 млрд. долара.

Кайли Дженър
Доходи: 590 млн. долара
Въпреки че от Forbes наскоро ѝ отнемат милиардерския статут, най-малката сестра от клана Кардашиян-Дженър генерира 540 млн. долара доходи в периода юни 2019 – май 2020 г., което се дължи основно на продажбата на 51% от нейната едноименна марка Coty за 600 млн. долара.

Цяло десетилетие Меркел е №1 по влияние според „Форбс”

7-те жени в спорта, които печелят най-много

Ето къде живеят най-много милиардери

Списание „Форбс“ обвини Кайли Дженър в лъжа