Любопитно

ИТ гиганти създадоха нов алианс за модерни технологии

Г оляма група ИТ гиганти обяви, че създава нова организация. Тя се казва Modern Computing Alliance (MCA), като ще има за цел да обедини усилията на компаниите в решаването на предизвикателства в няколко сфери, съобщава онлайн изданието The Verge.

Qualcomm пуска още по-мощен процесор за смартфони

В алианса участват Google, Dell, Intel, Citrix, Slack, VMware, Zoom и още няколко други компании. Първоначално те ще имат за цел да решават проблеми в четири сфери: производителност, сигурност, работа от дистанция и здравеопазване.

Всяка от тях има и допълнителни цели. Например работата от дистанция ще обръща внимание и на продуктивността и колаборацията. Сигурността ще има и специална част за защита на идентичността.

Една от основните задачи на алианса ще бъде съвместната работа и обединяване на натрупаните знания от компаниите в общ масив. Те ще си споделят и как са решили различни проблеми, как използват технологии като облачните услуги и други инструменти.

Може ли Xiaomi да се превърне в новия Huawei

Всичко това ще доведе и до изработката на общи стандарти и взаимосъвместими технологии и услуги, които да работят лесно помежду си. Google например ще използва платформата Chrome OS и браузъра Chrome в реализирането на тези цели.

Макар целите и идеите на алианса да изглеждат като родени заради пандемията, Google коментира, че дискусиите за неговото създаване всъщност се водят още от началото на миналата година. С развитието на пандемията тази година е взето решение целите на алианса да бъдат разширени и да бъдат поканени повече компании в него.

Той не е затворена група, а ще продължава да привлича както още компаниии, така и ИТ специалисти. Една от целите е да се изгради и съвет от експерти, които да идентифицират проблеми и да помагат за решаването им.

Пазарът на смартфони с неочаквано голям ръст

Алиансът ще представи и конкретен план за действие през първата половина на следващата година. Очаква се да предложи идеи и решения за подобряване на работата от разстояние и прогноза как бизнесът и начинът на работа ще се променят и съответно какво ще е нужно от технологиите, за да отговорят на новите изисквания.

Какъв ще е ефектът от iPhone върху навлизането на 5G

Криптовалутата Libra сменя името си

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуални новини от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram