България

Наша хандбалистка си отиде в Испания

Българската хандбалистка Веселка Калакунова почина на 30 години в Испания. Това съобщава местната медия eldia.es. Тя е бивша състезателка на отбора на Салуд Теренифе, за който играе в продължение на 10 сезона.

Родената в Карлово спортистка е развила мозъчен тумор, който й е бил открит за втори път, след като преди това е била оперирана успешно от същото образувание.

Калакунова се бори с рака от 7 август 2016 г. – денят, в който получава лицева парализа и епилептичен припадък. В болницата установяват, че има тумор с големината на юмрук, който се оказа злокачествен, съобщава още изданието. Претърпява мозъчна операция и преди три години дори се завръща на игрището.

През миналия ноември обаче отново й открит мозъчен тумор, който я погубил. От хандбален клуб Тенерифе изказаха съболезнования на близките й:

„От името на клуба, на който тя стана капитан, искаме да се присъединим към болката на цялото й семейство и приятели, за загубата й, на които изпращаме цялата си обич. Почивай в мир, Веселка Ненкова Калакунова!“