Политика

Съдът остави в ареста пияния, убил полицай в Нова ЗагораВъззивен състав на Бургаския апелативен съд потвърди първоначалния арест на Георги К., причинил, в пияно състояние зад волана смъртта на полицейски служител от Нова Загора. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативния съд в Бургас.

Престъплението е извършено на 2 декември. Шофирайки лек автомобил БМВ, Георги К. е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на полицая Тодор Т. /35 г./.Деянието е извършено в пияно състояние.

Прокурорът е представил на съда резултатите, които доказват 0,75 промила алкохол в кръвта.

Според апелативните съдии в Бургас е налице обосновано предположение за авторство, както и че съществува реална опасност обвиняемият да извърши престъпление, ако се намира на свобода. Той е привлечен за престъпление, което макар и непредпазливо е тежко по смисъла на закона. Предвиденото наказание е затвор от 3 до 15 години.

От приложената справка по делото от сектор „Пътна полиция “ – Сливен, е видно, че обвиняемият многократно е наказван по административен ред с фишове и наказателни постановления за допуснати нарушения и се явява системен нарушител, които обстоятелства създават възможност за причиняване на ново ПТП от негова страна, посочиха от съда в Бургас. Определението на магистратите не подлежи на обжалване и протестиране.