Днес

Възстановява се движението по Е-79 между Ребърково и Лютидол

Снимката е архивна

© Георги Пауновски

Снимката е архивна

Движението на всички видове превозни средства се възстановява по главен път Е-79 между Ребърково и Лютидол от днес следобед, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. От средата на юни по отсечката не можеше да се минава заради модернизацията на пътя Мездра – Ботевград.

Преминаването в участъка ще става двупосочно в едно платно, като строително-монтажните работи ще продължат паралелно в съседното платно, както и по целия километраж на обекта, уточняват от АПИ. Движението се пуска с временна организация, временна пътна маркировка и работата по трасето продължава.

Докато пътят беше затворен, първо като алтернативни маршрути от всички превозни средства се ползваха проходът Петрохан и пътят през Искърското дефиле (Ребърково – Своге – Нови Искър – София). От края на октомври камионите бяха пренасочени само към Искърското дефиле. Този път ще продължи да е алтернатива на Е-79.

Модернизирането на участъка между Мездра и Ботевград е един от най-сложните като терен за преминаване от направлението Видин – Ботевград, припомнят от АПИ. Пътят в отсечката Мездра – Ботевград, която е близо 33 км, ще бъде с две платна с по две ленти за движение в посока, т.е. двойно по-широко от настоящото, което е с по една лента за движение в посока.