Любопитно

САЩ одобри използването на ваксината на Пфайзер и Бионтех

Ф едералното управление за авиация (FAA) съобщи днес, че е одобрило използването на ваксината срещу COVID-19 на Пфайзер (Pfizer) и Бионтех (BioNTech) от пилоти и авиодиспечери, съобщи Ройтерс.

Американският авиационен регулатор уточни, че пилотите и авиодиспечерите не трябва да летят или да изпълняват задълженията си, свързани със сигурността, 48 часа след ваксинирането.

Управлението посочи, че ще „наблюдава реакцията на пациентите към ваксината на Пфайзер и Бионтех и може да коригира политиката си, за да гарантира безопасността на полетите”.

САЩ разрешиха ваксината на Пфайзер и Бионтех снощи. Ваксината ще пристигне на 145 места в САЩ в понеделник сутрин, съобщи генерал Гас Пърна на брифинг.

Пърна, който е главен оперативен директор на правителствената програма за разработване, производство и разпространение на ваксината срещу COVID-19 каза, че ваксината ще бъде доставена от Ю Пи Ес (UPS) и ФедЕкс(FedEx), допълва Асошиейтед прес. Във вторник и сряда тя ще бъде доставена на още 450 места.

По думите на Пърна ваксината ще пристигне в понеделник сутрин, така че здравните работници да могат се ваксинират и да започнат да поставят ваксината на пациенти. Първата пратка с ваксината ще бъде изпратена утре от фармацевтичния завод в Каламазу, щата Мичиган, съобщи днес Пфайзер пред Си Ен Ен.

Ваксината ще се произвежда в три избрани завода в САЩ – в Сейнт Луис (щата Мисури), в Андовер (Масачузетс) и в Каламазу. При необходимост компанията е готова да задейства предприятията си в щата Уисконсин и в Белгия.

Едва 11% от медиците у нас искат ваксина срещу COVID-19

Борисов: Мерките срещу ковид остават до 21 декември

Над 3 хил. нови случая на коронавирус в България, много починали

Борисов: Коледа и Нова година в тесен семеен кръг, очаква ни трета вълна