Днес

Хюга: щастие с малки стъпки

Хюга: щастие с малки стъпки

Казват, че няма кратък път към щастието. Всяка стъпка към него прилича на частица от пъзел – стремим се да наредим парчетата по правилния начин, но накрая разбираме, че удоволствието е в процеса, а не в крайния резултат. Миг от залеза. Първото гмуркане. Онази целувка. Ожулените колене през лятото. Споделената бира с приятели. Всички моменти, които рисуват живота ти.

Е, датчаните са го измислили. Неслучайно традиционно се нареждат сред най-щастливите нации в светa според Световния доклад на щастието (World Happiness Report).

Наричат го „хюга“. Една дума с много значения. Всъщност формулата й е лесна – това е изкуството да се наслаждаваш на живота и да отвориш очи и сетива за всички онези малки неща, които ти носят щастие. „Хюга“ е уют, спокойствие, емоция. „Хюга“ е в топлото чувство да си у дома. В приглушената светлина на свещите, в аромата на домашен хляб, в топлината на камината вечер, в тихите разговори без повод. „Хюга“ е преди всичко състояние на ума. Тя е в онези незабележими на пръв поглед неща, които ни карат да се чувстваме щастливи.
А ето и няколко семпли идеи за щастие, с които да направиш коледните празници незабравими:

1. Запали ароматни свещи

„Колкото повече, толкова повече“, както е казал Мечо Пух. Свещите са достъпен начин да промениш интериора у дома така, че да изглежда уютно и романтично. След напрегнат ден или просто за настроение, озари атмосферата с няколко свещи. Запали ги и в банята, да.

2. Подари си топли чорапи
Учените твърдят, че вълнените чорапи са един от най-добрите начини да се преборим с настинката, мигрената, главоболието и дори махмурлука. Причината е, че те подобряват кръвообращението и затоплят не само краката, но и тялото. Ползите на вълната са познати от векове, а празничните чорапи винаги са добър подарък.

Хюга: щастие с малки стъпки

3. Сподели бирата си с приятел
Скорошно проучване, публикувано в British Medical Journal, показва, че бирата стимулира позитивното преживяване, защото създава в хората чувство за общност и забавление. Направи празниците специални, като ги посрещнеш с хората, които обичаш. Мястото няма значение, стига моментът да е споделен.

4. Направи си снимка за спомен
Хубавите моменти си заслужава да бъдат запомнени. Запечатай ги на лента и не забравяй да си направиш фото-албум. Не, не дигитален, истински.

Открий повече за удоволствието от споделянето с Carlsberg тук, както и в профилите на Carlsberg във Фейсбук и Инстаграм

Само през декември – купи 2 броя Carlsberg, регистрирай касовата си бележка тук и можеш да спечелиш специален хюга сет или голямата награда – хюга уикенд, за да изживееш своите незабравими хюга моменти.

Хюга: щастие с малки стъпки

Дали в това е тайната на щастието?
Може би.