Политика

Започват номинациите за инвеститор на годината

“24 часа” връчва наградата за социална инвестиция

За петнадесети път Българската агенция за инвестиции организира годишните награди “Инвеститор на годината”. Конкурсът ще отличи най-значимите инвестиционни проекти, реализирани през 2020 г. у нас.

Искаме да поощрим както нови проекти, направени “на зелено”, така и добре развиващи се бизнеси, обявиха от агенцията за инвестиции. Проектите ще бъдат оценявани от авторитетно жури по няколко основни критерия. Сред тях са размер на направената инвестиция през годината; корпоративна социална отговорност – показана последователна политика и инициативи в тази сфера; създаден продукт/услуга с голяма популярност или със значителен пазарен успех в областта на приложение във и извън България; брой новооткрити работни места за 2020 г.; иницииране на добри практики, свързани с преодоляването на недостига на кадри; положителен имидж, спазване на устойчиви бизнес практики и положителна перспектива за развитие; внедряване на иновативни практики, базирани на прилагането на нови технологични процеси.

В конкурса “Инвеститор на годината”  ще бъдат раздадени 5 награди. Победителите ще получат статуетки “Златен бик”, изработени от скулптора Сейфетин Шекеров. Освен голямата награда “Инвеститор на 2020” ще бъдат отличени и най-добрите в категориите за инвестиции “на зелено”, в разширяване на бизнес, в иновативен бизнес и в човешки капитал.

Предвидени са и още 3 почетни награди – плакети на БАИ.

Те ще бъдат раздадени на победителите за успешен стартъп, община в България с най-много инвестиции и награда за социална инвестиция, която ще бъде връчена от “Медийна група България”. “24 часа” е медиен партньор на конкурса за четвърта поредна година.

Номинации за реализирани през 2020 г. инвестиционни проекти се приемат до 15 януари 2021 г. на следния интернет адрес: http://investbg.government.bg/investor/.