Политика

Съдят домашен насилник, биел системно 9-годишно дете във Велико ТърновоРайонната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу обвиняем за неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие и за нанасяне на телесна повреда на 9-годишно дете.

Обвинението срещу Т.Г. е за това, че в периода февруари – юни м. г. във Велико Търново и в района на Къпиновски манастир не изпълнил заповед за защита от домашно насилие, издадена на основание решение по гражданско дело на Районен съд – Русе, с която се задължава да се въздържа от извършване на домашно насилие спрямо 9-годишно момче, съобщиха от прокуратурата.  На 11 февруари 2019 г. ударил шамар на А., блъснал го и го съборил на земята, след което му отнел часовник — телефона му, за да не може да се обади на майка си и да потърси помощ от нея, крещял и го обиждал с думите „дрисльо“ и „пикльо“, заплашил го, че ако разкаже какво се е случило, други хора ще го вземат да се грижат за него и повече няма да види майка си.

 Според обвинителния акт насилието продължило на 9 юни, в района на Къпиновски манастир, където мъжът заплашил момчето, че ще го остави само на това непознато за него място и го обиждал.

 Същия ден в гр. Велико Търново ударил на детето два шамара по лицето, крещял и го обиждал- престъпление по чл.296, ал.1 вр. с чл.26, ал.1 от НК.

На Т.Г. е повдигнато обвинение и за това, че с боя е причинил на А. лека телесна повреда, като деянието е извършено в условията на домашно насилие – престъпление по чл.131, ал.1, т.5а във вр. с чл.130, ал.2 от НК.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.