Любопитно

На живо: Медицинска сестра е първата ваксинирана срещу COVID-19 в САЩ

М едицинска сестра в еврейския медицински център на Лонг Айлънд, получи ваксината на Pfizer/BioNTech на живо по телевизията малко преди 9:30 ч. сутринта.

Проф. Гайдарски за ковид – ваксината: Няма нищо страшно

„Първа поставена ваксина. Поздравления САЩ! Поздравления СВЯТ!“, написа в Twitter aмериканския държавен глава Доналд Тръмп.

Сандра Линдзи заяви, че не е почувствала нещо по-различно от приемането която и да е друга ваксина.

Факти и заблуди за ваксините

„Чувствам се чудесно. Чувствам се облекчена“, каза тя. „Надявам се, че това бележи началото на края на много болезненото време в нашата история. Искам да вдъхна доверие в обществото, че ваксината е безопасна. Намираме се в пандемия, така че всички трябва да изпълним своята част“, добави Линдзи.

Губернаторът Андрю Куомо, наблюдавайки забележителния момент в онлайн видеовръзка, каза на Линдзи, че се надява ваксината да даде на нея и други здравни работници на предната линия „усещане за сигурност и безопасност“.

Ковид-19 и как спряхме най-смъртоносната зараза

„Ще отнеме месеци, преди ваксината да достигне критична маса. И така, това е светлината в края на тунела, но това е дълъг тунел“, каза той и напомни на хората да продължават да следват насоките за социално дистанциране.

COVID-19 опустоши Съединените щати. Повече от 299 000 американци вече станаха жертва на вируса, включително над 35 000 жители на щата Ню Йорк.

Готови ли са гражданите на Европа да се ваксинират

Конспиративните теории за ковид-19 процъфтяват в Западните Балкани

Потайната ваксина на Китай