Политика

Осъдиха бивша банкова служителка от Исперих, присвоила близо 78 000 лв.Бивша банкова служителка на банков клон в Исперих, присвоила 77 998 лева от сметките на 26 лица, получи осъдителна присъда от Разградския окръжен съд, съобщиха от съдебната институция.

Тя е осъдена на три години „лишаване от свобода“ с петгодишен изпитателен срок. Наказанието е постановено след споразумение между прокуратурата и 59-годишната жена, която се е признала за виновна.Паричната сума от разплащателните, депозитни и спестовни сметки на клиентите на банката е присвоена от бившата банкова служителка в периода от 2004 г. до 2014 година. Тя е извършила и друго престъпление, в кръга на службата си, в условията на продължавано престъпление съзнателно се е ползвала от неистински частни документи.

Съдът е лишил обвиняемата от право да заема материално отчетническа длъжност и да упражнява професия, свързана с пазене и управление на чуждо имущество за срок от четири години, предава БТА. 

Възпитателната работа по отношение на бившата банкерка, през изпитателния срок на наказанието, се възлага на началника на Районното управление на МВР в Исперих.

Причинените с престъплението имуществени вреди са възстановени в пълен размер на банковата институция.

Споразумението на съда не подлежи на обжалване.