Любопитно

В Дания ще работят само аптеки, супермаркети и хранителни магазини

П равителството на Дания обяви, че временно затваря всички търговски молове до началото на следващата година като част от мерките за борба с пандемията от новия коронавирус, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Мярката влиза в сила от утре, съобщи премиерът Мете Фредериксен.
След седмица пък всички търговски обекти без аптеките, супермаркетите и магазините за хранителни стоки ще бъдат затворени от 25 декември до 3 януари.

От понеделник спират работа козметичните салони, физиотерапевтите и автошколите. Също от тогава децата от долните паралелки ще си останат вкъщи, каза Фредериксен.

Малко преди съобщението ѝ влязоха в сила ограничения за баровете, кафенетата и ресторантите, които вече могат да предлагат само храна за вкъщи.

До началото на 2021 г. ще бъдат затворени и театрите, киносалоните, музеите и зоопарковете, както и фитнес залите, плувните басейни и спортните центрове.

В Дания събиранията на хора на публични места са ограничени до 10 души, а държавните служители са посъветвани да работят дистанционно. Броят на новозаразените в страната достигна нов пик днес с 3692 случая за последните 24 часа.

Предлагат удължаване на мерките с някои изключения

Опасна ли е новата мутация на коронавирус

Проф. Момеков: При ковид-19 не взимайте тези лекарства

Великобритания намали карантината за пристигащи от България

Николова: Лично ще посещавам тези места, за да следя за спазване на мерките

Нови 2743 заразени, 2357 оздравели за денонощие

ЕК: Ваксина за всички едновременно, пропорционално на броя на жителите

Кунчев: Ако това стане, болниците ще са драматично пълни в средата на януари