Днес

Кратки новини: "Отровното трио" се разбра с Мая Манолова за общо явяване на изборите

Кратки новини: "Отровното трио" се разбра с Мая Манолова за общо явяване на изборите

© Юлия Лазарова

Кратки новини“ е рубрика на „Дневник“, в която редакцията събира новините, за които няма да бъде написана статия, но е важно да бъдат отбелязани.

„Отровното трио“ се разбра с Мая Манолова за общо явяване на избори

„Отровното трио“ (Арман Бабикян, Велислав Минеков и Николай Хаджигенов) обяви, че е постигнато принципно съгласие с „Изправи се.бг“, гражданската платформа на Мая Манолова, за общо явяване на предстоящите парламентарни избори. Предстои и подписването на споразумение.

Организаторите на антиправителствените протести съобщават още, че след оповестяването от президента Румен Радев на 28 март като дата за изборите, са продължили още по-интензивно неофициалните разговори с демократичните сили и сдружения за предстоящия вот. „Можем спокойно да заявим, че нараства готовността за взаимодействие по гарантиране на честността на изборите и осигуряването на независимо наблюдение, за да бъде опазено правото на всеки български гражданин да гласува свободно“, пишат от „Отровното трио“.

Тримата добавят, че основната им цел остава продължаването на протестите и свалянето от власт на правителството на Бойко Борисов.