Днес

Осман Октай: Ахмед Доган трябва да увеличи охраната си

Ахмед Доган още от днес трябва да си увеличи много охраната“. Това коментира в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ по TV+ и TV1 бившият заместник-председател на ДПС Осман Октай, който от години е извън движението, но е анализатор на процесите в него.

Октай коментира провелата се миналата седмица конференция на ДПС, на която с приветствие се включи и турският президент Реджеп Ердоган. В приветствието си той говори за своя „приятел Бойко Борисов“, но не спомена поименно Ахмед Доган.

Според Осман Октай сега Доган трябва да увеличи броя на охранителите си, защото това приветствие на Ердоган е било „заявка за играч в България и за контрол през ДПС на всяко следващо управление в България“. „Това са хора, които никога не прощават“, коментира Октай. Той разви тезата, че турският президент „би искал ДПС да вземат 35-40 мандата и да бъдат незаобиколим фактор за контрол върху всяко управление, което ще следва в България“.

Октай смята, че за да се избегне вариант, при който след парламентарните избори страната да се управлява от БСП и ДПС трябва да има „масово гласуване за нови формации“. „Хората масово трябва да излязат, за да гласуват за други формации, за да могат да отнемат това оръжие на задкулисието за контрол над властта“, коментира политическият анализатор.