Любопитно

Предупреждение: Затварят големи магазини при неспазване на мерките

Щ е бъдат затваряни големи магазини, както и магазини от вериги, ако не спазват противоепидемичните мерки.

За това бе категоричен министърът на здравеопазването Костадин Ангелов по време на брифинг на Националния оперативен щаб за борба с коронавирусната инфекция (COVID-19) в Министерския съвет.

Предстоят срещи на главният здравен държавен инспектор доц. Ангел Кунчев с представители на хранителните вериги и с нехранителните магазини у нас. На тях ще бъде рамкирано точно изпълнението на противоепидемичните мерки и ограниченията, които се удължават до 31 януари 2021 г., стана ясно от думите на доц. Ангел Кунчев на брифинга.

„При предната заповед бяхме свидетели на грубо нарушение, което нямаме намерение да толерираме.Собствениците трябва да са наясно, че ако установим нарушения, ще трябва да спрем тяхната работа“, коментира Кунчев.

„Трябва да се създаде организация в магазините, която да не допуска струпване на хора вътре и пред магазина“, каза главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. „Една от възможностите е удължаване на работното време на магазините, за да се избегнат пиковите часове на струпване“, допълни той.

„Много внимателно ще наблюдаваме какво се случва с мерките, гарантирам ви, че ще видите цялата сила на държавата“, каза още Костадин Ангелов.

„Ще се намесваме много ясно и категорично. Включително и със затварянето на вериги, които не осигуряват дистанция и противоепидемичните мерки. Моля ви, пращайте сигнали, на които да реагираме веднага. Ще създадем с министъра на вътрешните работи групи мобилни в системата на РЗИ и полицията, където ще проверяваме. Обещавам ви, там където има неспазване на мерките, тези места ще бъдат много бързо затворени“, подчерта министърът.

Официално: Кои забрани остават и кои отпадат до 31 януари

Под 2 хиляди нови случая на COVID-19 за последните 24 часа

Предлагат удължаване на мерките с някои изключения

Проф. Момеков: При ковид-19 не взимайте тези лекарства

Проф. Танев: Майка ми почина от коронавирус

Силна алергична реакция след ваксина срещу COVID-19