Политика

Фейсбук да сваля снимки с агресия между децаБоят и насилието между деца и ученици набира пандемични размери. Дори и затворени по домовете си заради коронавируса, нищо не спира инициаторите на подобни грозни сцени. А те няма да набират скорост, ако нямат публика и ако не събират “съмишленици” в социалните мрежи.Какъвто е и последният случай с боя между момичета, заради който едно дете на 13 г. е с рани и психическа травма. А още по-грозно е, че други 11 техни връстници са гледали сеирджийската и са снимали сцените на агресия.

Този случай има поне две страни – първата е възможно най-бързо педагози и психолози да се намесят, а инициаторките на побоя да получат достатъчно ясен знак, че поведението им е абсолютно недопустимо.

Втората страна в случая е защо изобщо в социалните мрежи се допускат подобни публикации? Както във фейсбук, инстаграм или туитър не може да се качват груби обиди, нарушаващи човешки права, така трябва да бъде забранено да се качват и снимки и видеа на сцени с насилие и агресия между деца. В противен случай ловът на лайкове насърчава подобно грозно поведение.