Политика

Георги Марков: Българският парламентаризъм е в кома18 декември 2020 г. е тъжен ден за българския парламентаризъм, написа във фейсбук Георги Марков, депутат от гражданската квота на ГЕРБ и бивш конституционен съдия.

Постът му продължава: Преди време българският парламент извърши чудо, непознато за човечеството – извърши дарение от чуждо име и за чужда сметка. Днес обаче, в нарушение на Конституцията, и въпреки тълкувателно решение на Конституционния съд от преди няколко месеца, ни направи „коледен подарък“. Вече България има ВТОРИ главен прокурор. Той ще бъде по-главен от главния, защото ще го разследва. БАШ главен прокурор. Толкова независим, че не попада в никоя от властите по Конституцията на България. Българският парламентаризъм изпадна в тежка кома – не от коронавирус, а от раболепие и безгръбначност. Да угодим на венецианците, на марсианците и на съдиите на Сорос в Европейския съд по правата на човека. Такова чудо нямаше и по съветските времена, в които се казваше, че телефонният ни апарат със СССР имаше само слушалка. Това доживяхме в клетата и бедна България – да разкриваме нови синекурни длъжности за хрантутници.Приятели, няма да се спрат дотук, ще направят и трети главен прокурор, който да разследва втория, след това четвърти, който да разследва третия и така – прокурори до дупка. За европейската номенклатура и чиновници ние сме най-добри, а унгарците – най-лоши. Ама на нас ни избяга Volkswagen, а при лошия Орбан, преди два дни в град Кечкемет, Mercedes откри втори завод – този път, освен за традиционни, за електромобили. Ти да видиш – каква несправедливост!
Какво да правим? Президентска република няма да можем да направим – ще трябва ВНС, а и няма вече кой да е президент, всички са оплюти. Един ангел имахме небесен и световноизвестен – Райна Кабаиванска, и него поставихме под съмнение. Монархия няма как да станем – монархистите умряха, Царят е възрастен, а и тук трябва ВНС.
Сега се сетих, че при единствения ми разговор с г-н Тодор Живков в началото на 90-те години, той ми каза колко е бил впечатлен от Хелмут Кол и Западна Германия. Като на шега, предложил на великия канцлер да ни осиновят. САМО ОСИНОВЯВАНЕ МУ Е МАЙКАТА. Прав е бил г-н Живков
– Германия е най-подходяща за осиновител. Да побързаме, че на г-жа Меркел й остават само 9 месеца за канцлер. Вместо да осиновява милиони ислямистки мигранти, да осинови милиони българи. Да бързаме, че в Германия се задава нов канцлер и шеф на ХДС – германският Тръмп г-н Фридрих Мерц.
Приятели, извинявайте за откровението, ама Бойко нареди да имаме ГЛАВИ НА РАМЕНЕТЕ СИ. Бъдете здрави!