Любопитно

Пиян шофьор се блъсна в стълб и остави 7 села без ток

П иян шофьор се блъсна в стълб и остави 7 димитровградски села без ток.

В повечето от тях електричеството беше възстановено за около час, но в село Крум хората изкараха цялата нощ на тъмно и студено.

Очаква се най-рано днес следобед хората там да имат ток.

„Изкарахме една не толкова приятна нощ без ток. По отношение на отоплението не мога да кажа, че е имало проблеми, тъй като почти всички домакинства се отопляват с печки на дърва или комбинирано на дърва и въглища“, каза пред NOVA Златка Тенева – кметски наместник на село Крум.

Инцидентът станал около 18.00 ч. в петък. Микробус се удря в електрически стълб в края на селото. Събаря го и токът в 7 села спира.

Шофьорът е прегледан от дошлия на място медицински екип и след това е задържан. 

„2,45 промила в кръвта е доста висока стойност, но аз този човек го познавам като човек, който не употребява често алкохол. Това може би е бил инцидент“, обясни тази сутрин пред БНТ кметският наместник на селото Златка Тенева.

В района има поставени знаци за ограничение на скоростта, но на този етап няма възможност да бъдат поставени „легнали полицаи“.

„Това е невъзможно, защото поставянето на тези „легнали полицаи“ предполага по-големи изисквания. Не могат да се поставят в момента, затова наблегнахме на пътната сигнализация, на маркировката, имаме сигнализация за пешеходна пътека“, допълни кметският наместник.

Двама младежи загинаха в катастрофа край Пловдив

Делото за катастрофата, при която загина Милен Цветков влиза в съда

Три тежки катастрофи с три жертви в Софийско