Днес

"Ботев" (Пловдив) ще започне преговори за смяна на собствеността

"Ботев" (Пловдив) ще започне преговори за смяна на собствеността

© LAP.BG

Собствениците на „Ботев“ (Пловдив) от сдружението на привържениците обявиха, че приемат условията на руския предприемач Антон Зингаревич и са готови да започнат преговори за прехвърляне на мажоритарния пакет акции.

В събота от сдружението обявиха, че представители на Зингаревич са поставили четири искания, при изпълнението на които той ще се съгласи да инвестира в клуба. Условията не подлежат на договаряне и промени, като привържениците трябваше да дадат бърз отговор.

Сред исканията са компания на Зингаревич да придобие 60% от акциите и сдружението на привържениците да няма свой представител в съвета на директорите. Според информацията членове на организацията са изразили опасения по последната точка.

„Сдружението ще направи всичко възможно, за да защити интересите на ботевистката общественост, като настоява за прозрачност по отношение на финансовото състояние на клуба и цялостното управление на клуба“, пише в изявлението.

В него се допълва, че от сдружението са в готовност в следващите дни да стартират официални преговори по споразумението за прехвърляне на акциите и ще настояват за запознаване с конкретните планове на потенциалните инвеститори.

„Ботев“ е в трудно положение, като кризата в клуба се задълбочи през лятото, когато собственикът Георги Самуилов се оттегли. Той прехвърли акциите си на сдружението, което вече притежава 61% от собствеността, и обяви, че ще има ангажимент единствено към детско-юношеската школа.

Антон Зингаревич е на 38 години и за кратко е бил собственик на английския „Рединг“. Той е син на бизнесмена Михаил Зингаревич, чието състояние според „Форбс“ се оценява на 1.2 млрд. долара.