Днес

Мъдрите думи, с които Пеле поздрави Меси за рекорда

Мъдрите думи, с които Пеле поздрави Меси за рекорда

© Reuters

Някои постижения в спорта вероятно са изглеждали невъзможни за подобряване. Такъв е случаят с футболната легенда Пеле, който дълго време беше играчът, вкарал най-много голове за един отбор в историята.

Бившият бразилски национал има 643 гола с екипа на „Сантос“, но в събота постижението му беше изравнено от Лионел Меси и е въпрос на време аржентинецът да подобри рекорда. Това даде повод на Пеле да публикува трогателен поздрав към звездата на „Барселона“.

„Когато сърцето ти прелива от любов, е трудно да промениш пътя си. Като теб, знам какво е да носиш с любов една и съща фланелка всеки ден. Знам, че няма нищо по-добро от мястото, където се чувстваме като у дома. Поздравления за историческия рекорд. Но преди всичко поздравления за твоята красива кариера в „Барселона“.

За съжаление, истории като нашите, за толкова дълга любов към един клуб, ще има все по-рядко във футбола. Възхищавам ти се“, пише в обръщението на Пеле към Меси.

През лятото аржентинецът искаше да напусне „Барселона“, но впоследствие обяви, че остава. Тогава нападателят отправи критики към ръководството и посочи, че на клуба липсва ясен проект за развитие.