България

Пет вълчака разкъсаха възрастна жена в Торино

Пет кучета чехословашка вълча порода – майка, баща и трите им изтърсака на по година разкъсаха 74-годишната Марианджела Дзафино в дома й в покрайнините на Торино.

Жестоката трагедия, която съвсем оправдано стана бързо вест №1 в Италия поради известното от край време журналистическо правило, че новина е когато куче захапе човек, а не обратното, се развихрила завчера в 18 часа. В информациите си за кървавата касапница медиите уточниха, че породата „чехословашки вълчи кучета“ е създадена през 1955 г. в Карпатите на Трансилвания от лесничеи, които успели да „бракосъчетаят“ местна вълчица с две мъжки немски овчарки в сив вълчи цвят.

Според репортерите от Торино петте хищни домашни любимци били собственост наа 48-годишната дъщеря на Марианджела. Жената, която е вдовица, отишла на пазар и помолила майка си докато я няма, да наглежда кучетата, оставени в хола на общия им дом. На възрастната синьора не се било случвало за пръв път да пази песовете, но това ставало обикновено когато времето било хубаво и то в двора на жилищната кооперация или в близката градска градинка.

И завчера към 18 часа съседите на Марианджела чули страховити викове от апартамента на първия етаж, напорист дружен кучешки лай и ръмжене, двама мъже се опитали да отворят вратата с взлом, но не успели. Тогава комшиите позвънили в казармата на карабинерите, намерили по телефона и дъщерята на Марианджела, която дошла първа и отключвайки апартамента, се изправила пред ужасяваща гледка.

Веднага извела побеснелите и окървавени кучета навън и ги заключила в джипа си, малко след това дошли и две патрулки с униформени служители на реда. За съжаление те само установили смъртта на нещастната старица, потънала в огромна локва кръв. Едва пък не припаднали, ужасени от жестоките разкъсвания от кучешки зъби по бедрата, ръцете, корема и дори по лицето на Марианджела.

Естествено трагедията разтърси Торино и цяла Италия, а през тези часове научен екип на корпуса на карабинерите се опитва да разбере причините за нея. И преди всичко това с какво възрастната дама е разгнивила домашните животни до степен да й се нахвърлят и да я разкъсат. А ветеринарите от местната здравна служба, които са затворили при тях петте хищни чехословашки вълчи кучета, все още се чудят дали да ги оставят живи или да им теглят куршума.