Любопитно

Полезните нови функции в iOS 14.3

Н аскоро Apple обнови операционната система iOS и добави още практични функции в платформата, съобщава CNET. Потребителите, които използват iOS 14.3 ще имат достъп до тях. Ето и някои от най-практичните новости.

Apple ще конкурира Intel с нови, по-мощни процесори

Притежателите на iPhone 12, логично, ще имат най-много ползи. За тях има голямо обновление при камерите. iPhone 12 Pro и Pro Max вече ще поддържат и снимки в ProRAW формат. Смартфоните ще могат и да обработват такива кадри в приложението Photos.

Проблем в iPhone 11 налага смяна на дисплея

За по-старите модели ще има и възможност за огледално обръщане на предната камера при селфита. А всички съвместими с платформата модели ще могат да снимат видео с 25 кад/сек.

Приложението Weather също получава доста обновления. То ще показва индекс за качеството на въздуха в повече места. На места ще има и съвети за подобряване на здравето. Броят на съвместимите страни с тази функция все още е малък, но ще се увеличава.

Въвежда се и нова страница в профилите на приложенията в App Store, в която за всяко приложение ще може да се прочетат конкретните практики на разработчика с личните данни на потребителя.

Друга новост е подобрение при App Clips – тези малки приложения ще могат да се активират чрез сканиране на кодове през камерата или от Контролния център.

Въведена е и поддръжка за новите слушалки AirPods Max, включително с адаптивен еквалайзер в реално време в зависимост от това как слушалките са поставени и с какви накрайници.

За притежателите на Apple Watch има нови функции и упражнения чрез фитнес приложението на iPhone. Добавени са и още страни, които да поддържат абонамент за Fitness+, но българия все още не е сред тях.

Apple представи първите лаптопи със собствен процесор

Apple е оправила и някои бъгове. Например грешки при изобразяване на видеа от приложението Photos, невъзможност да се активира Bluetooth, подобрения за работата на магнитното безжично зарядно и др. OS 14.3 вече се разпространява към iPhone 6s и по-новите модели, като потребителите могат да видят дали е наличен за тях чрез настройките на телефона или да изчакат да получат известие от Apple.

Apple представи iOS 14 и собствени процесори за Mac

Apple представи 4 нови модела на iPhone, всички с 5G

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.