Политика

И внимателно на пътя, за да не помрачите празницитеПоредната тежка катастрофа, при която загина невинен млад мъж, показва, че правилата на пътя продължават грубо да се погазват.

Сблъсъкът много напомня катастрофата с Милен Цветков. И при двата случая пияни или надрусани водачи със забавени или направо отсъстващи рефлекси вместо да натиснат спирачките навлизат в насрещното или не спират на червен светофар.В навечерието на празниците мнозина ще тръгнат на път при близки и роднини. Нека не ги помрачават, като пренебрегват правилата. Защото е достатъчно един да е пиян зад волана, за да се стигне до тежки инциденти и невинни жертви.

И не забравяйте, че тук правилото е едно-единствено и никога под условие: водачът не трябва да сяда зад волана, ако е изпил дори и половин чаша вино. Всякакви извинения и оправдания може да му излязат солени, ако го хванат в нарушение. Затова и КАТ трябва да е готов за санкции на онези, които нарушават правилата. А в случая е добре, че има и все повече камери на пътя. Жалко, че не хващат и пияните. Но един ден и това ще стане.