Днес

Кой е Христо Хаджитанев, който ще отговаря за програмата на Би Ти Ви

Христо Хаджитанев

Христо Хаджитанев

Продуцент на „Шоуто на Николаос Цитиридис“, „Стани богат“, „VIP брадър“, „Фермата“ – това са част от предаванията, в които в последните години Христо Хаджитанев е работил, преди да оглави ключовата позиция директор на „Програма“ на Би Ти Ви. Професионалната му кариера показва, че идва в частната телевизия като криейтив продуцент едва преди 15 месеца и преди това много често е работил в компании, свързани с Нико Тупарев.

За назначението му бе съобщено днес, когато от телевизията обявиха две ключови рокади. Хаджитенев заема мястото на Маргарита Александрова, която отговаря за програмата на частната телевизия в последните над пет години. А дългогодишния водещ на сутрешния блок Антон Хекимян, ще замени Венелин Петков като директор на новините и актуални предавания. Нито Петков, нито Александрова ще останат да работят в телевизията, като причините за това не са известни.

Хаджитанев е завършил Класическата гимназия, става известно от профила му в Linkedin. След това той завършва висше образование в Рим – бакалавър по латинска и италианска литература в университета „Сапиенца“. Тази година е добил още една бакалавърска степен – по комуникации и медии от университета за дистанционно обучение UNINETTUNO в италианската столица.

От профила му във „Фейсбук“ се вижда, че той е работил в продуцентската компания „Сиа адвъртайзинг“ като ръководител на отдела за проучване и развитие. Той заема същата позиция и в „Олд скуул продукшънс“ – продуцентската компания, създадена от Нико Тупарев, след като той и екипът му напуснаха „Сиа“. На това място Хаджитанев се задържа най-дълго – повече от 7 години до края на 2015 г. Синхронно с това е описал, че две години е мениджър на комапния за адаптиране към България на програми като „Биг Брадър“, „Папараци“ и Music Academy, както и като изпълнителен продуцент на два сезона на „Стани богат“.

След това има един ангажимент с Би Ти Ви – за 7 месеца покрай сериала „Скъпи наследници“, който не е оригинален продукт, а е заснет по лиценз на хърватска поредица. Преди да се върне през октомври 2019 г. Хаджитанев е свързан с продукции в няколко телевизии – нови сезони на „Стани богат“, „Фермата“, „VIP брадър“, „Спортисимо“ и началото на Hell’s kitchen.

Мотиви за назначаването му начело на „Програма“ не се посочват. Тенев работи в Би Ти Ви от близо година като продуцент на вечерното предаване – „Шоуто на Николаос Цитиридис“.

В съобщението на медиата, е записано, че новият изпълнителен директор на телевизията Мартин Швехлак е избрал Христо Хаджитанев и Антон Хекимян, „за да модернизирам програмата и съдържанието и работя за повече разнообразно тв развлечение и висококачествени новини по всичките ни канали. Назначих Христо и Антон, защото те притежават хъса, експертизата, енергията и жаждата за иновация, от която имаме нужда, за да върнем водещата си позиция в България“, става известно още от съобщението.

„Дневник“ не успя да се свърже с Хаджитанев за коментар за посоката, в която ще поведе програмата на Би Ти Ви.