Любопитно

4Magic: Най-голямата ни мечта винаги е била една

4Magic е една от най-успешните млади групи в България, която не само че бързо се изкачва в музикалните класации, но и лесно печели сърцата на все повече фенове. 

Малко преди празниците талантливите момичета, които спечелиха X Factor, зарадваха аудиторията си с нова песен. 

Какво ни разказаха за нея, за вдъхновението, трудностите и най-голямата им мечта – четете в ексклузивното интервю на 4Magic за Vesti.bg. 

Излезе новата ви песен „Дай ми“. Какво е вдъхновението зад нея?

Валя: Много сме щастливи най-накрая да ви представим проекта „Дай ми“, който пазим в тайна от повече от година вече. Вдъхновението за песента дойде по време на първия международен творчески лагер Sofia Songwriting Camp, организиран от Вирджиния Рекърдс, в който имахме щастието да вземем участие. Там влязохме в студио с румънския хитмейкър и наш близък приятел Monoir и норвежката изпълнителка YNGA. 


Източник:
Вирджиния Рекърдс

Никол: Текстът към песента, който четирите написахме, с помощта на Venci Venc’, разкрива вдъхновението ни: „Ела и дай ми малките неща, дай ми тихо любовта“. Това са нещата, които могат да направят всеки щастлив, над които трябва да се концентрираме и за които да благодарим, особено в наши дни.  

Песента е създадена по време на Sofia Songwriting Camp. Каква беше работата с Monoir, YNGA и Venci Venc’?

Елия: Работата с тези вдъхновяващи и талантливи артисти бе страхотно мотивираща, защото освен нови умения и знания, обменихме положителна енергия за доста време напред. С огромен хъс дадохме всичко от себе си по време на творческия процес и завършихме цялата песен в рамките на един ден. Вдъхновението ни връхлетя още от вратата на студиото.

Елеонора: Самото преживяване на този творчески кемп не може да се сравни с нищо друго. Прекарахме 5 дни в мобилни студиа в планината, през които работихме от рано сутрин до късно през нощта в разнообразни екипи от международни автори, продуценти, текстописци и музиканти. Създадохме над 20 парчета както за българския, така и за чуждестранния пазар, а едно от тях, на което Никол е ко-автор, дори влезе в албум на к-поп супергрупата TWICE! Сами можете да предположите каква привилегия бе за нас да участваме в Sofia Songwriting Camp и нямаме търпение да дойде и второто издание на лагера! 

Доволни ли сте от крайния резултат на видеото?

Елия: Даже много доволни! Режисьор на видеото към „Дай ми“ е Люси Иларионов – страхотен професионалист, който не може да те разочарова, просто защото много добре знае какво прави и как да изкара най-красивото от една жена по приятен за окото начин. Благодарни сме на него и на целия екип за прекрасно свършената работа. 

Елеонора: Това е първото видео, в което се виждаме така пораснали, женствени и дори предизвикателни, искрено се вълнувахме да покажем и тази страна от себе си. Много ни помогна и Тамара от балет Нова, която направи хореографията и ни тренира, докато не постигнем добър синхрон и правилни движения. 

Никол: Добре, че бяха танците, за да се стоплим, защото снимахме на открито на -6 градуса около 13 часа. Но студът и умората напълно си заслужаваха.

4Magic
4Magic
Източник:
Вирджиния Рекърдс

Има ли изпълнител, с когото бихте искали да работите?

Никол: Разбира се, че има и то много! От българските изпълнители веднага казваме DARA! Стилът и енергията ѝ са уникални, а и би се получила доста интересна комбинация между нас четирите и нея. 

Валя: От чуждестранните бихме заложили на Dua Lipa. Тя определено знае как се прави хит след хит, има страхотен глас и поведение на сцената, има чар и влага много сърце в музиката си.

Елеонора: Готови сме да експериментираме! Би било страхотно да се колаборираме с BTS, например, или BLACKPINK – аз съм луда фенка на к-поп музиката, намирам тези изпълнители за гениални. Със сигурност ще се получи нещо нечувано досега.

Как ви се отрази ситуацията с епидемията от коронавируса и съответно изолацията?

Елия: За съжаление епидемичната обстановка се отрази много пагубно на целия музикален бизнес, не само финансово, но и заради липсата на жив контакт с публиката, който е от изключително значение за всеки изпълнител. Ако погледнем нещата в личен план, на мен ситуацията ми се отрази донякъде добре, защото имах възможност да прекарам наистина пълноценно време с близките си, а в такъв момент всички имаме нужда от това. Обърнах внимание и на рисуването, дори имах честта да представя първата си изложба със собствени картини в края на октомври, с което се гордея. Позитивна съм, затова се старая винаги да превръщам негативите в позитиви. 

Валя: Има много артисти, които използваха затварянето вкъщи, за да създадат и представят едни от най-страхотните си проекти, сингли и албуми до момента, защото имаха достатъчно време да се концентрират само върху това, което е похвално. Ние с момичетата също насочихме вниманието си върху музиката, пяхме, писахме нови текстове, тренирахме хореографии и се подготвяхме за момента, в който нещата ще се нормализират и ще започнем отново да функционираме нормално. В личен план също ни се отрази добре, защото обърнахме внимание на себе си, на хобитата си, учихме, развивахме се и прекарахме време с близките си. 

Какви са Елия, Валя, Елеонора и Никол, когато не са на сцената?

Никол: Четири нормални тийнейджърки, които обичат живота си и му се радват всеки ден. Не сме перфектни, но сме истински.

Елеонора: И ние сме ученички, и ние се смеем без причина, и ние плачем за момчета, и ние имаме лоши дни. С нищо не сме по-различни от останалите, освен че сме привилегировани животът да ни е срещнал с правилните хора в правилния момент, за което сме благодарни всеки ден. За съжаление много хора нямат този късмет… 


Източник:
Вирджиния Рекърдс

Валя: Обикновени момичета, трудолюбиви и амбициозни, които много обичат изкуството, любовта и малките неща.

Елия: И най-вече мечтателки! 

Трудностите са неизменна част от пътя на всеки изпълнител. Как се справяте с тях?

Валя: С общи усилия и с воля, която поддържаме понякога трудно, но не сме научени да се отказваме. Имаме късмета да се радваме на прекрасен и до голяма степен спокоен живот, да сме обградени от близките и приятелите си, да получаваме любовта и подкрепата на хиляди хора, които вярват в нас. Това за нас са най-важните неща и благодарение на тях се справяме с всичко, което се изпречи на пътя ни.

Елеонора: Превъзмогваме трудностите, както всичко останало – заедно! При нас определено съединението в групата ни прави силни, защото има с кого да споделим преживяванията си и този някой да ни разбере напълно. Полагаме много труд в работата си и го правим с желание и от сърце. Осъзнаваме колко сме облагодетелствани да сме четири, да сме така близки и да се подкрепяме във всичко. 

Никол: Към всичко това бих прибавила, че справянето става с желязна воля и желание за постоянно усъвършенстване. А и трудностите изграждат характера на човека, не е лошо да ги има от време на време, стига да не те повалят или откажат от целта ти. Трябва винаги да бъдем силни и да вървим напред, защото в крайна сметка животът продължава, а ние сме само миниатюрна частичка от него. 


Източник:
Вирджиния Рекърдс

Каква е най-голямата ви мечта като група?

Елия: Най-голямата ни мечта винаги е била една – да се качим на световната сцена и да популяризираме българската музика в чужбина. Ние сме група от вече 6 години и винаги гледаме в една посока, работим усърдно и планираме бъдещето си, поне доколкото е възможно. Осъзнаваме, че успехът не идва лесно и изисква жертви, затова се стремим да даваме максималното от себе си и да извличаме най-доброто от всяка ситуация. От сърце се надяваме да успеем да сбъднем тази своя групова мечта. 

Никол: Винаги сме мечтали и да имаме възможността да правим музика професионално и да я споделяме с хората, да им подаряваме радост и утеха. Тази определено се сбъдва и сме изключително благодарни на екипа си и всички, които продължават да ни подкрепят и да вярват в нас. 

Искате ли да кажете нещо на своите фенове?

Валя: Искаме да им пожелаем да бъдат много здрави и да се обичат, защото ние ги обичаме! 

Елия: Да се пазят, да бъдат истински и да вярват, че могат да постигнат мечтите си! 

Никол: Да се забавляват, да пеят с цял глас и да вярват в магията на музиката. 

Елеонора: Да бъдат непримирими и безстрашни, защото животът е красив и трябва да дадат всичко от себе си, за да го изживеят по възможно най-ползотворния и достоен начин!