Политика

Полицаи отказаха подкуп от шофьор с 2,42 промила алкохол в СофияСлужители на полицията отказаха подкуп от шофьор, карал пиян, съобщиха от МВР.

На 21 декември, около 23.00 часа, на кръстовището бул.“Александър Малинов“ и ул. „Самара“ в жк Младост – 4, екип на отдел „Специализирани полицейски сили“ – СДВР забелязал автомобил, които се движел неадекватно по булеварда в посока Околовръстен път. Униформените предприели действия по спиране на превозното средство.При полицейската проверка шофьорът не представил документи, които да удостоверят неговата правоспособност като водач – лична карта и свидетелство за правоуправление, подал единствено талона за автомобила.

Мъжът, който бил във видимо нетрезво състояние, опитал да избегне последващите санкции и предложил на полицаите сума пари, за да забавят за случая. Служителите не се поддали на провокацията, реагирали адекватно и сигнализирали за екип на отдел „Пътна полиция“. При тест за алкохол на водача дрегерът отчел положителен резултат – 2,42 промила в кръвта.

Искам да благодаря на колегите за адекватната им реакция, защото ако този шофьор беше продължил по пътя, можеше да предизвика пътен инцидент и да пострадат невинни хора, заяви комисар Стойно Цветков, началник на отдел Разследване при СДВР. Той припомни, че служителите на СПС днес бяха наградени на церемонията „Полицай на годината 2020“.

Мъжът – на 55 години, е задържан в Седмо РУ. Извършени са необходимите действия по разследването, в днешния ден материалите са докладвани в СГП, под чийто надзор се провежда и разследването. Привлечен е в качеството на обвиняем по две престъпления и с прокурорско постановление е задържан за срок до 72 часа, уточни комисар Цветков.