Светът

Прочети това, когато искаш да си тръгнеш

Може би от известно време чувствате, че сте се отдалечили от партньора си. Може би си мислите, че връзката ви не се развива. Може би той е изневерил. Може би вие сте го направили. Може би онзи щастлив и вълнуващ период се е превърнал в период на монотонност и повтаряемост.

Но се запитайте това, ако ви се иска да прекратите връзката: Защо искате да го направите? Имате ли истинска причина?

Не ви казвам да не прекратите връзката. Ако душата ви вече е уморена и няма какво да получите повече от тази връзка, то причините ви са обоснователни.

Ако половинката ви е токсична, ако връзката ви е такава, защо не сте си тръгнали отдавна? Връзка, която е остаряла и загубила блясъка си. Връзка, която е изпълнена със спорове. Винаги искаме онова, което не можем да имаме.

Понякога сами се саботираме, защото отказваме да се справим с проблемите си.

Представете си да видите прекрасен десерт, който стои в хладилника на ресторант. Устата ви вече усеща вкуса само при вида му. Опитвате го и се влюбвате. И така се връщате в същия ресторант на следващата вечер, за да го поръчате отново. И отново. И отново.

Съвсем скоро вашите вкусови рецептори придобиват вкуса на това изкушение и вие се връщате още веднъж в ресторанта, за да проверите за друг десерт, който с нетърпение искате да опитате. Всичко се повтаря.

Първият десерт няма да се промени.Ще се топи на езика на всеки, който го вкуси. Вашият поглед върху него няма да е същият, защото сте свикнали с вида и текстурата му. Първата хапка винаги е хубава, но след това дори ни става лошо.

Тенденцията да приемаме партньора ни за даденост, докато мислим, че има някой по-добър, може да продължи вечно.Тя може да причини ненужна болка и разбито сърце.

Вие също не сте идеални. Вие също имате недостатъци, но вашият партньор е избрал да ги пренебрегне, когато е избрал вас. Важно е да помислите над това в един свят, в който е вече е нормално да използваш някого и да преминеш към следващия, защото „хубавото предстои“.

Ако дълбоко в себе си сте търсили знак, за да опитате отново, това е всичко.

Ако имате повече аргументи да останете, а не да си тръгнете, то открийте къде се крие основата на проблемите ви и защо сте в задънена улица. Говорете по-малко за негативните неща, разхождайте се повече. Запалете отново романтиката. Откъснете се от света.

Ако искрата е избледняла, не се притеснявайте, защото все някога се случва. По-важно е дали той още готви за вас, показва ли ви любовта си, ободрява ли ви, когато сте тъжни.

Обмислете тези неща и направете избора, който смятате, че е най-подходящ за вас.

Трябва да потърсите отговорите дълбоко, за да откриете истината. Може би представата ви за любов е повлияна от филмите на Дисни и изгарящите целувки на екрана. Може би съмненията ви идват от стара травма, отминал проблем, с който не сте готови още да се справите.

Може би идеята за раздяла изглежда по-лесна, когато има повече смисъл да останете и да се борите за връзка, която е минала прекалено много пъти през огъня.

Опитайте се да си спомните причината, заради която се влюбихте в него.

Може би това е вторият ви шанс за нещо наистина невероятно.